Watervallen

In Slovenië kan je veel watervallen vinden. Niet gek, met al die bergen en het water wat er doorheen stroomt. Er zijn meer dan 300 watervallen te vinden in Slovenië. We gaan ze niet allemaal bij langs.

De volgende Sloveense watervallen worden besproken:

savica

Savica waterval

Savica waterval

De Savica is de meest bekende en bezochte waterval van Slovenië. Het water van de waterval is de bron voor het meer van Bohinj. Het is 78 meter hoog en valt in 2 stromen naar beneden. Het is een mooi zicht om de waterval te zien, en wanneer je omdraait heb je een mooi uitzicht.

Mocht je de waterval willen bereiken, het kan alleen te voet. De wandeling naar de waterval is niet lang, maar het is wel een steile klim. Aan het begin kan je over stenen naar het water toe klimmen. Het water is koel en mooi.

Het bezoeken van de waterval kan je goed combineren met een bezoek aan het meer van Bohinj.

Kozjak waterval

De Kozjak waterval zijn eigenlijk meerdere watervallen, waarvan maar twee te bezoeken zijn voor het publiek. De grote waterval genaamd Veliki Kozjak ligt tussen de hoge rotswanden. De kleine waterval genaamd Mali Kozjak ligt in het bos onder een houten brug. De grote waterval staat bekent als de mooiste waterval van Slovenië.

Er zijn meerdere wandelingen die naar de waterval leiden, maar het einde is voor iedere tocht hetzelfde. We raden je aan om voorzichtig te zijn. De paden en houten bruggetjes kunnen glad zijn en hebben geen reling. Zorg er dus voor dat je goeie wandelschoenen met grip hebt!

Kozjak waterval

Overige watervallen

Overige watervallen in Slovenië

  • Virje waterval
  • Pericnik waterval

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie