Meren

In totaal zijn er zo’n 321 meren te vinden in Slovenië. Best wel veel dus. Alhoewel, sommigen lijken meer op vijvers qua oppervlakte… We helpen je graag aan wat meer informatie over een paar meren.

De volgende Sloveense meren worden besproken:

meren in slovenie

Meer van Bled

Meer van Bled

Het meer van Bled is het bekendste en meest toeristische meer van Slovenië. Het meer staat bekend om hoe sprookjesachtig het er uit ziet. Dit komt door het pittoresk eilandje, het kasteel dat over het meer uit kijkt, blauw water en de groene bergen er om heen. Op het meer kan je varen, kajakken en er in zwemmen. Je kan er omheen wandelen, wat je prachtige uitzichten geeft. Deze wandeling is zo’n 6 kilometer. Bij deze wandeling kom je langs plekken waar je lekker kan zwemmen.

Om bij het eilandje te komen, kan je een bootje huren of mee varen met een pletna. Dit is niet goedkoop, maar het is wel een mooie ervaring.

Ondanks dat het zo toeristisch is, is het wel echt een must see in Slovenië.

Meer lezen over het dorpje Bled? Lees deze pagina.

Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj is een stukje rustiger dan het meer van Bled. Het water is mooi blauw en het meer wordt omringt door bergen. Op het meer mag je varen, zolang het geen gemotoriseerd voertuig is. Je kan er in zwemmen, en het water is zelfs een stukje warmer (of minder koud…) dan het meer van Bled.

Er zijn genoeg wandelingen om te doen vanaf het meer, en je kan om het meer lopen.

Meer van Bohinj

Overige meren

Overige meren in Slovenië

  • Jasna
  • Cerknica
  • Kreda
  • Planšarsko jezero
  • Lovrenška jezera

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie