Musea

Slovenië heeft veel musea. Maar welke zijn leuk voor jou en je kinderen? Wij hebben een lijst samengesteld van kindvriendelijke musea in Slovenië.

De volgende Sloveense musea worden besproken:

musea slovenie

House of illusions – Ljubljana

Ontdek het Huis van Illusies, waar je zintuigen worden uitgedaagd. Bezoek de Vortex Tunnel, waar je zintuigen in de war raken, word groter of kleiner in de Ames kamer, sta op de kop in de upside-down room en ontdek veel meer uitdagende illusies. Het is een leuk museum voor jong en oud.

Je kunt hier tickets aanschaffen.

The Magical World of Shells – Piran

In dit kleine museum in Piran vind je meer dan 3000 verschillende soorten schelpen en slakken van over de hele wereld. Het is een interactief museum waar je veel kan leren.

Verbaas je over de bijzondere diertjes die in het water leven! Voor informatie, kijk op de website van het museum.

Poppenmuseum Ljubljana

Het poppenmuseum is een klein en verassend leuk museum over de Sloveense traditie van poppenspel. Je vindt hier zo’n 6.000 voorwerpen, waaronder meer dan 3.000 poppen, die een belangrijk onderdeel zijn van het Sloveense erfgoed. Het is erg leuk om met je kinderen heen te gaan. Je leert over de geschiedenis van de poppen en het poppenspel, o.a. door de vele interactieve elementen.

Het museum ligt in het kasteel Ljubljanski Grad, dus het is makkelijk om te combineren met het bezoeken van het gehele kasteel. Lees meer over het museum op de website.

House of Experiments – Ljubljana

Dit museum in Ljubljana is een leuk interactief museum om te leren over natuurkunde en scheikunde. Je kan hier prima een paar uur doorbrengen terwijl je aan het spelen bent met de experimenten. Kijk voor meer informatie op de website.

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie