Indoor

Misschien zoek je activiteiten om te doen omdat het regent, of je hebt geen zin om buiten te zijn. Wat je reden ook is om naar een indoor activiteit te zoeken, er zijn genoeg opties voor activiteiten om binnen met je kinderen te doen. Natuurlijk kan je naar musea gaan, die zijn besproken op de Musea pagina.

De volgende indoor activiteiten in Slovenië worden besproken:

indoor slovenie

Kastelen in Slovenië

Kastelen in Slovenië

Ondanks dat vele kastelen musea zijn, hebben we besloten ze hier te benoemen. Een leuk kasteel om te bezoeken is Ljubljanski Grad. Hier zijn meerdere musea om te bezoeken en eetmogelijkheden. Bij het kasteel van Bled kan je meerdere dingen binnen bekijken, maar we raden het toch aan om dit kasteel te bezoeken met mooi weer. Het heeft namelijk een prachtig uitzicht over het meer vanaf de binnenplaats.

Een bekend kasteel in Slovenië is het Predjama kasteel. Dit is een middeleeuwse grotburcht in het westen van het land. Dit kasteel was de schuilplaats van de roofridder Erazum van Predjama. In het kasteel kan je meer leren over de geschiedenis en de legendes.

Het Predjama kasteel kan je op zichzelf bezoeken of als onderdeel van het Postojnska Jama park. Je kan dit bezoeken met een Engels sprekende gids van Get Your Guide of Tiqets.

Bezoek de website van het Postojnska Jama park voor meer informatie.

Kerken & Kathedralen in Slovenië

Grotendeels van de Sloveense bevolking is katholiek. Je zal daarom best wat katholieke kerken en kathedralen tegen kunnen komen.

Op het eilandje in het meer van Bled is de Maria Hemelvaartskerk. Dit is een mooi kerkje waar je de klok kan luidden. Deze klok staat bekend als de wensklok, vanwege een legende hierover. De kerk is te bezoeken en de kerktoren is tegen betaling te beklimmen.

Kerken & Kathedralen in Slovenië

Wellness in Slovenië

Wellness in Slovenië

Slovenië staat niet alleen bekend om de natuur, maar ook om de wellness. Slovenië heeft warmwaterbronnen in de natuur, waardoor er een geschiedenis is ontstaan op het gebied van wellness. Je zal er misschien niet snel aan denken om dit te gaan doen met je kinderen, maar het kan erg leuk zijn.

Bij de wellness center van Terme Olimia kan je genieten van een wellness park waar kinderen welkom zijn. Er is een speciale chocolade-mint massage voor kinderen

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie