Outdoor

Er zijn ontzettend veel buiten activiteiten te doen in Slovenië met kinderen. Op deze pagina kan je de outdoor activiteiten vinden die wij je aanraden.

De volgende outdoor activiteiten in Slovenië worden besproken:

outdoor in slovenie

Klimmen in Slovenië

Klimmen in Slovenië

Ga klimmen in het klimbos bij Pustolovski park Betnava, dichtbij Maribor. Bij dit park zijn verschillende hoogteparcours door het bos heen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen mee doen op de zogenoemde ‘Otroška proga’, het kinderparcours. Voor andere parcours is er een minimale lengte nodig. Hoe lang je moet zijn voor welk parcours kan je checken op de website.

Paragliden in Slovenië

Paragliden is een mooie outdoor activiteit om te doen in Slovenië met je kinderen. Het is veilig en een geweldige ervaring om te hebben voor jou en je kind. Als je gen ervaring hebt met paragliden is het geen probleem, dan kan je tandem paragliden.

Tandem paragliden doe je samen met een ervaren en bevoegde instructeur. Dit kan je doen op meerdere locaties in Slovenië.

Bekijk https://www.lifeadventures.si/adventures/paragliding/of https://funparkmenina.com/en/paragliding.

Paragliden in Slovenië

Paarden in Slovenië

Paarden in Slovenië

Houd jij of je kind van paarden? Bezoek dan de Lipica paardenfokkerij, waar je meer over de mooie Lipizzaner paarden kan leren.

Bekijk de website.

Canyoning in Slovenië

In Slovenië kan je op meerdere plekken gaan canyoning. Dit is het ontdekken van rivierkloven, waarbij je gaat lopen, zwemmen, klimmen, glijden en abseilen.

Dit kan je in Bovec met Nature’s Ways doen met kinderen vanaf 9 jaar of met Froccs Rafting Club.

Canyoning in Slovenië

Skiën in Slovenië

Skiën in Slovenië

Als je in de winter naar Slovenië gaat, is het mooi om te gaan skiën. Dit kan op meerdere locaties in Slovenië. Kijk op Booking.com voor mooie skigebieden in Slovenië.

Dierentuinen in Slovenië

Je kan dieren bezoeken en spelen bij ZOO land in Slovenske Konjice. Dit is een klein speelpark en dierentuin met verschillende thema’s. Kijk voor meer informatie over deze dier- en speel paradijs op de website https://minizoo.si/.

Bij ZOO Ljubljana kan je dieren zien van alle continenten. Het is een gedeelte van een beschermd natuurgebied, 20 minuten van het centrum van Ljubljana. Er is een speeltuin waar je kind leuk kan spelen. Bekijk voor meer informatie op de website https://www.zoo.si/. Deze is echter wel in het Sloveens, maar met google translate kan het automatisch vertaald worden.

Dierentuinen in Slovenië

Fietsen in Slovenië

Fietsen in Slovenië

Je kan leuke fiets tours boeken bij Bajabikes. De 2 uur durende fietstocht bij Ljubljana ’s hoogtepunten langs is geschikt om te doen met kinderen vanaf 9 jaar. Bezoek de website.

Bij het mijn museum in Mezica, genaamd Podzemlje pece, kan je een ondergrondse fiets tour doen. Je fietst meer dan 5km onder de grond, met een hoogteverschil van 15 meter. De paden zijn niet heel makkelijk om te bereiden, en zijn gaten en hobbels. Je wordt voorzien van helmen met zaklampen. Kinderen moeten minstens 10 jaar zijn om dit te mogen doen. http://www.podzemljepece.com/en/main/ogled-rudnika-s-kolesom

Rodelbanen in Slovenië

Rodelbanen zijn leuk om te bezoeken met kinderen. Niet alleen kan je kind hier van genieten, maar het is ook leuk om zelf uit te proberen. Er zijn meerdere rodelbanen te vinden in Slovenië.

Bij Straža Bled is een zomer rodelbaan te vinden van 520m. Je rodelt hier de berg af met max 40 km/uur met een hoogteverschil van 131m en een hoek van ongeveer 25%. Bezoek de website.

In Kransjka Gora ligt een rodelbaan. Hier rodel je in ongeveer 5 minuten de 1,500m lange rodelbaan af.

Rodelbanen in Slovenië

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie