Reizen door Slovenië

Door Slovenië reizen, waar moet je dan aan denken? En wat heb je nodig?

De volgende opties om door Slovenië te reizen worden besproken:

vervoer in slovenie

Met de auto

Slovenië ontdekken met je gezin is het makkelijkste te doen met de auto. Het land is klein en de wegen zijn goed te bereizen.

Het is mogelijk om een auto te huren om door Slovenië te reizen. Bij Sunnycars kan je van tevoren een auto huren met alles er op en er aan.

Als je in een bebouwd gebied ben, dan moet je 50km/u rijden, op regionale wegen 90km/u, 110km/u op de autowegen en 130km/u op snelwegen.

Als je tussen 15 November en 15 Maart in Slovenië reist, moet je winterbanden met een minimaal 3mm profiel diepte hebben en sneeuwkettingen in de kofferbak.

Als je met de auto bent en je wilt gebruiken maken van een trein, kan je de autotrein nemen. Deze trein vertrekt van het oosten van de Julische Alpen, station Bohinjska Bistrica. De trein komt aan op het station Most na Soci, in het westelijke deel van de Alpen. Bekijk de website voor meer informatie.

Deze trein kan je ook nemen als je met de fiets of te voet bent.

Openbaar vervoer

Als je door Slovenië wil reizen met het openbaar vervoer kan dit met de bus of trein. Deze rijden op minder vaak dan in Nederland, maar ze zijn wel op tijd. Op de website van het busstation Ljubljana kan je zoeken naar verbindingen in het hele land. Echter is de site niet heel makkelijk in gebruik, aangezien het alleen directe verbindingen aan geeft.

Met Flixbus kan je van en naar de volgende steden reizen:

  • Bled
  • Koper
  • Ljubljana
  • Maribor
  • Novo mesto
  • Portorož
  • Ptuj
  • Šempeter pri Gorici

Als je met de trein wil reizen, kan je je route opzoeken op https://potniski.sz.si/en/.

Met de Interrail Sloveniëpas kan je makkelijk Slovenië ontdekken met 1 pas. Met deze pas reizen kinderen tot 11 jaar gratis met ouders mee.

Als je al de Global Pass hebt van Interrail, dan hoef je de Sloveniëpas niet aan te schaffen.

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie