Gratis activiteiten

Het is altijd fijn als er iets gratis is voor je vakantie. Natuurlijk is het bezoeken van de steden gratis, maar wat dacht je er van om gratis een museum te bezoeken? Hier vind je alle informatie over dingen die je gratis kan doen of krijgen voor je reis in of naar Slovenië.

Er zijn genoeg activiteiten die je altijd gratis kan doen. Wandelen is een gezonde en gratis activiteit om te doen. Kinderen kunnen dit echter saai of moeilijk vinden. Wanneer je gaat wandelen is het goed om pauzes te plannen en genoeg eten en drinken mee te nemen, zodat je kinderen energie blijven houden. De juiste kleding is ook belangrijk. Als je kind oncomfortabel is, dan zal wandelen niet leuk zijn voor ze, en dan ook niet voor jou.

Zwemmen

Waterpret in Slovenië

Zwemmen, in de meren of zee, en spelen in het water van de rivieren is ook een gratis activiteit waar jij en je kinderen wel een poosje zoet mee kunnen zijn. Aangezien er veel wateren in Slovenië zijn, kan je dit op veel plekken doen.

Gratis vervoer Slovenian Alpine Museum

Slovenian Alpine Museum biedt gratis vervoer aan naar het museum toe vanaf het treinstation Jesenice. Dit doen ze omdat de natuur in de omgeving willen beschermen en om een steentje bij te dragen tegen klimaatverandering. Vanaf Jesenice kan je naar meerdere locaties van de musea.

Deze musea zijn: Slovenian Alpine Museum in Mojstrana, Kranjska Gora Museum, Jesenice Ethnographic Museum of Workers’ Culture, en Kos Manor Museum.

Ze verzorgen ook gratis vervoer naar de valleien onder de berg Triglav. Meer informatie vind je hier.

Gratis vervoer

Gratis wandeltours

Wandeltours Ljubljana

In Ljubljana zijn dagelijks gratis wandeltours in het Engels. Deze zijn georganiseerd door https://ljubljanafreetour.com/. Tieners kunnen de gidsen vaak makkelijk volgen.

TIP! De handigste reisgidsen voor gezinnen.

reisgids slovenie